Влияят ли ендокринните заболявания върху мъжкото сексуално здраве?

0
237

Няма да увъртаме. Колкото и да не ни се иска да го кажем, истината е, че по-сложните и тежки заболявания оказват своето негативно влияние върху сексуалността на мъжете. Еднокринните такива не правят изключения. В тях се включват заболявания като синдром на Кушинг, диабет тип II и много други. Тези състояния са причината за спад в сексуалните възможности на господата, намалено либидо и оплодителната им способност е силно занижена.

Всички тези проблеми са предпоставка за срив в мъжкото самочувствие. Затова днес ще поговорим за тях и това по какъв начин да ги избегнат силната половина на човечеството. Да, никой от тях не е застрахован, но може да направи някои промени, за да направи всичко възможно да предотврати появата им.

Като започнем от неправилния хранителен режим (консумиране на нездравословна храна, прекомерно ядене, хранения в късните часове на нощта), преминем през консумацията на алкохол (и най-вече прекаляването с пиенето), продължим с пушенето и стигнем до физическата неактивност и застоелия начин на живот можем спокойно да обобщим, че това са все фактори, наред с много други, които са предпоставка за появата на еректилна дисфункция при господата.

След като уточнихме как могат да увеличат риска от това заболяване, сега ще поговорим за това как могат да го предотвратят.

Начини, чрез които мъжете могат да спомогнат за избягването на ендокринните заболявания:

  • Редовни тренировки и спорт – Физическото натоварване спомага за редуцирането на натрупаното напрежение, подобряване циркулацията на кръвта и подпомагат увеличаването на енергията. Това само по себе си води до доста позитиви и спомага в една или друга степен решаването на проблема с този тип заболявания.
  • Здравословно и правилно хранене – Може да ви се струва, че няма връзка със сексуалността при мъжете, но всъщност е много пряко свързано. Не може постоянно да подлагате организма си на експеримент, докато се храните нездравословно и да очаквате, че той ще работи добре и няма да се появят проблеми, макар и не веднага. И да, храната оказва влияние. Все пак това е горивото на организма, преносно казано. Е, представете си, че зареждате своя автомобил с некачествено гориво – какво ще се случи? Правилно, ще има проблеми при карането, ако изобщо ви вози.

С този пример целим да ви обясним, че колкото по-мазнени, тежки и нездравословни са ястията, които присъстват на масата и вие консумирате, толкова по-голям е рискът от това да получите диабет, запушите кръвоносните съдове или получите хипертония. А точно изброените състояния са почти сигурна предпоставка и се определят като рискови фактори за поява на ендокринните заболявания.

ендокринните заболявания

  • Водене спокоен начин на живот и свеждане стреса до минимум – На работата си сте изнервени и тревожни. В ежедневието си постоянно сте под напрежение и нервите ви са опънати докрай. Още по-сложна и тежка става ситуацията, ако прибирайки се вкъщи, където трябва да се чувствате спокойни, вие водите спорове с партньорката. Опитайте се да се успокоите и да разговаряте.
  • Запазване на сексуалната активност, без значение от случващото се – Много е трудно за мъжете да не изгубят желание, когато срещат проблем. В този случай жената до тях е тази, която трябва да ги окуражи и да продължават с опитите, въпреки всичко.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР