Възпаление на мъжките полови органи

0
437

Мъжките полови възпаления и травми могат да се случат много лесно, тъй като скротума и пениса не са защитени от кости. Гениталните проблеми и травми, най-често се случват по време на: – Спорт, или други развлекателни дейности, като планинско колоездене, футбол, или бейсбол. – Работа, свързана със задачи, които излагат тялото на дразнещи химикали. – Падания. – Сексуална активност.

Гениталното нараняване често е съпроводено със силна болка, която обикновено отшумява бързо, без да причинява някакви трайни увреждания. Домашното лечение обикновено е всичко, което е необходимо за избавяне от дребните проблеми и наранявания. Симптоми като: болка, подуване, посиняване, или обриви, са причина за безпокойство и спешно трябва да се потърси консултация с уролог.

                      

Заболявания на мъжките полови органи:

– Рак на тестисите. Това заболяване се среща най-често при мъжете от 15 до 35 години. Рак на тестисите се среща по-често пи белите мъже, отколкото при черните. Не всички образувания в скротума, може да означават рак. Но при образуване на бучка, трябва веднага да се потърси медицинска помощ за изследвания.

– Проблем с ерекцията. Този проблем се проявлява, когато кръвоносните съдове, които доставят на пениса кръв са ранени. Тогава човекът не може да изпадне в състояние на ерекция (еректилна дисфукнция). Или ерекцията не може да бъде прекъсната по естествен път (приаптизъм), това състояние изисква спешна лекарска помощ. – Усукване на тестисите. Това е състояние, при което се прекъсва кравоснабдяването на тестиса. При такъв случай е нужна спешна медицинска помощ.

– Проблем с крайкожието на необрязания пенис. Това е условие, прие което се затруднява дръпването назад на кожичката от главичката на пениса (фимоза).

– Баланопостит. Определя се като възпаление на препуциума и главичката на необрязаните мъже, баланопостит се получава в широк възрастов диапазон. Може да бъде причинен от някоя от множество бактериални или гъбични организми, или да бъде получен от контакт.

– Уретрит. Уретрит е възпаление на уретрата. Това е тръбичката, през която преминава урината от пикочния мехур, за изхвърляне извън тялото. Болката при уриниране е основният симптом на уретрит. Уретритът обикновено се дължи на инфекция от някои бактерии. Обикновено това състояние се лекува с антибиотици.                                                 

Инфекции

Инфекциите могат да се появят във всяка област на гениталите, включително: – Тестисисте (орхит)

– Епидермиса;

– Уретрата; – Простатата (простатит)

– Пикочния мехур (цистит)

– В гениталната област

– генитален херпес.

– На главичката на пениса

Инфекцията може да се появи под препуциума. Това се нарича баланит. – Ако забележите кръв в спермата, значи имате сериозна инфекция, която изисква спешна медицинска помощ.

Заболяванията и инфекциите на мъжката полова система не са никак по-малко на брой и опасни от тези на женската. Личната хигиена е основното нещо, което води до предотвратяване на всичките проблеми. При наличие на някой симптом, трябва по най-бързия начин да се потърси медицинска помощ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР