Гъбична инфекция на половите органи при мъжете

0
664

Гъбичната инфекция е симптом на кожата, коятоо може да бъде причинена от редица здравословни проблеми и може да се случи на всяка част от мъжките и женските генитални области. Обривите обикновено са червеникави на цвят, могат да бъдат болезнени, съпроводени със сърбеж, и могат да включват подутини или рани. Ако срещнете някой кожен обрив, който не може да се обясните, трябва да видите Вашия лекар за диагностика и лечение.

Има много възможни причини за причината на генитален обрив, вариращи от инфекции, алергии и автоимунни заболявания. Mъжете могат да получат инфекции, което може да доведе до състояние, известно като баланит – възпаление на главичката на пениса. Гъбичните инфекции при мъжете са общи, защото гъбата, която се причинява от дрожди инфекции (Candida), е нормално да присъства на кожата, особено влажната кожа. Когато някои от факторите, които са допринесли за инфекцията – като секс с женски партньор, който има вагинална гъбична инфекция – причинява свръхрастеж на кандида, което поставя началото на гъбичното разпространение и развитие върху пениса. Гъбичките по-често се проявяват при необрязаните мъже.

Някои от най-честите първи симптоми за тази инфекция са:

– По кожата на главичката на пениса, започва отделяне на някаква бяла субстанция, която причинява сърбеж;

– Зачервяване, сърбеж и парене на пениса. Вие бихте били по-склонни към развиването на гъбична инфекция, ако:

– Не сте обрязани;

– Използвате често антибиотици;

– Имате диабет;

– Имате слаба имунна система;

– Имате наднормено тегло;

– При лоша хигиена.  инфекция на половите органи при мъжете

Лечение

Повечето гъбични инфекции са лесно лечими, благодарение на специални противогъбични лекарства. Също така има и специални кремове, които бързо потушават и парализират заразата и нейното разпространение. Ако вие и вашият партньор имате симптомите за гъбична инфекция, е важно възможно най-скорошното лечение на инфекцията.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР