Диета при заболяване и възпаление на черния дроб

0
251

Започваме с това, че на първо място поставяме думичката баланс. Тя е от изключително значение. Не е добре да изпадате в крайности, що се отнася до хранителния ви режим. Единственото задължително и важно условие е да се храните здравословно и менюто от продукти, които консумирате да бъде разнообразно. Спазвате ли тези простички правила, няма да имате никакви проблеми и бързо ще се справите със заболяването и възпалението на черния дроб.

Трябва да имате пет-шест хранения за целия ден. И преди да сте побързали да се изненадате, бързаме да ви разясним защо това е така и за да имате здраве 24 часа полагаме общи усилия.

  1. Колкото по-често се храните (и тук, както и при други диети, важи правилото за малки порции), толкова по-сити ще се чувствате и няма да имате усещане на глад
  2. Няма да преяждате (като се храните по-често, по по-малко, значително намалявате риска от поглъщане на голямо количество храна, само и само за да заситите вълчия глад, който е много пъти се появява в резултат от нередовно хранене)
  3. Ще спрете да пропускате основните хранения за деня, а именно закуска, обяд и вечеря (мислите си, че няма да стане нищо кой знае какво ако пропуснете жизнено важния старт за организма през целия ден, а именно закуската и затова бързате да си направите кафе и да го изпиете на гладно… ако този сценарий ви е познат и страдате от заболяване или някакъв тип възпаление на черния дроб е време да се замислите за себе си, здравето и собствения си организъм)

Задължителни към вашето меню и диета са зеленчуците и плодовете. Не вярваме някой да е останал изненадан, но все пак го споменаваме, защото благотворно влияние оказва и против разширени вени доста бързо.

И все пак храната е едната половина на страната. Другата е приемът на течности и по-конкретно вода. Всички сме чували колко важно е организмът ни да е добре хидратиран, но колко от нас спазват това правило? И изобщо знаете ли какво е минималното количество, което трябва да поемате? Нека ви кажем – поне литър, литър и половина (най-добре два)черен дроб

Това може би ви звучи сложно. Но не е. Хитрините, които ще ви разкрием са основни и ще ви помогнат.

Първо: Дръжте около себе си винаги едно шише или чаша, пълни с вода. Така ще се сещате по-често да пиете, тъй като ще са в полезрението ви.

Второ: Ако спазвате диетното правило за брой хранения ще започнете да усещате и по-честа нужда от жажда.

Допълнителни съвети:

  • Старайте се да си изградите режим и да се храните на равни интеврали от време
  • Когато пристъпвате към хранене, никога не яжте на крак. Важно е храненето да бъде спокойно започнато и приключено, за да можете да сдъвквате добре храната, която поемате
  • Вечер, преди лягане, избягвайте да натоварвате стомаха си
  • Консумацията са сурови зеленчуци вечер не е никак препоръчителна, затова най-добре избягвайте

ВАШИЯТ КОМЕНТАР