Значението на малките фитнес уреди

0
193

Виждали сте ги нали? Няма начин да не сте ги виждали в супермаркетите или в спортните магазини. Въпросът обаче, е дали има полза от тях? Да, има, но не и каквато си мислите.

Първо, това е прекалено малък уред, за да може да тренира всяка една част от тялото ви или поне тези, върху които искате да наблегнете. Все пак, не всеки крайник може да прави същото, което прави и друг. Второ, вие кога сте виждали с едно нещо да се постигнат много неща? Най-простия пример е — една птичка пролет не прави.

Нека да започнем малко по от далеч. Защо ходите на фитнес? За да качите или свалите килограми (ние, ще говорим само за свалянето) колкото се може повече от всяка ваша част на тялото. Ходите на фитнес или правите редица упражнения за колкото се може по-голяма част от тялото, спазвате хранителен режим, който е много важен за точни и бързи резултати, само така се постига желаната фигура.

Защо си мислите, че като си купите един уред за 23 лева, ще отслабнете светкавично? Няма да стане. То ако беше така, въжетата за скачане, щяха да имат космическа цена, а не няколко левчета, като при тях даже тренирате по-голяма част от тялото си от колкото си мислите.

Какво тогава да направите, ако влезете в спортен магазин и искате да си вземете някакъв малък уред за трениране? Недейте! Вземете си или няколко малки за постигане на резултати в различни области на тялото или изобщо не си давайте парите в това. Когато сте в домашна обстановка с тези уреди, много по-вероятно е да се разсеете и да загубите желание за трениране. Все пак трябва да имате и воля за тренировки. Нещо, което трудно се постига.

Много по-добрият вариант е, да си отделите време и да отидете на фитнес. Там ще намерите много повече уреди и ще може да тренирате много по-голяма част от тялото си. Вие искате да стопите корема си, а да ви остане целулита по краката и висящите сланини по ръцете? Кой иска такива резултати? Във фитнеса няма и да се разсеете толкова и да загубите мотивация. Навсякъде има само машини за правене на мускули, така че трудно, ще се откажете. Може да вземете приятел с вас за подкрепа, а не вкъщи да се редувате на различни малки уреди за фитнес.

Много по-добрият избор е платеният фитнес, заради изброените качества. Но, ако сте с нормално тегло и искате да свалите малко от корема, един малък уред, ще ви свърши работа. Дори гиричките се броят в тази категория.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР