Какви са другите признаци на започващо раждане?

0
345

Вече говорихме за основните знаци, чрез които да разберем, че раждането е настъпило. Сега ще се запознаем и с другите признаци, които съпътстват старта на важното събитие за всяка родилка. По този начин, когато сте добре информирани, ще имате вътрешното (така необходимо) спокойствие, което е нужно за всяка бъдеща мама.

Е, дами, нека поговорим за това, което ви вълнува най-много. Особено ако за вас това е първа бременност, много вероятно е да не сте наясно какво ви дава индикации, че ви предстои раждане. Но не се тревожете, след като прочетете тази статия ще бъдете достатъчно добре информирани и ще бъдете нащрек.

Кои са другите признаци, които подсказват, че раждането започва?

  • Бебето се придвижва – Може би се чудите какво имаме предвид. Това означава, че усещате своя корем по-надолу отколкото преди. Има вероятност да ви направи впечатление, че имате чувство на тежест в таза, но за сметка на това напрежението в долните ребра е намаляло и дишате значително по-леко от преди.
  • Промяна във височината на матката – Всяка една от консултациите при вашия лекар служи за това да го информира как протича бременността при вас. При всеки преглед се определя височината на матката. Може би не сте запознати, но най-високото ниво тя достига през девети лунарен месец, като през десетия височината на матката спада. Това е и един от признаците, по които се разбира, че раждането наближава.
  • Промяна в пъпа – Пъпът ви през последните седмици от бременността е изпъкнал. Преди раждането, обаче, той се изглажда. Това всъщност се явява и признакът, по който можете да научите, че ви предстои вълнуващия момент.
  • Намалено тегло – Не става въпрос за големи промени. Просто през последния месец, околоплодната течност намалява и поради тази причина може да бъде установено, че теглото на бременната жена е спаднало с до около 500 г
  • Диария – Може и да ви е неприятно, но това е индикация, тъй като този признак е естествен и причината за това е, че тялото ви просто иска да освободи червата, преди да настъпи моментът на раждане.
  • Прилив на енергия – Докато в началото на бременността някои жени се оплакват от чувство на отпадналост и липса на енергия, то когато датата на термина приближава (особено три до четири дни преди раждането) родилката може да изпита необичаен прилив на енергия, а също така и нехарактерно за нея, но постоянно безпокойство с приближаването на датата. И все пак имайте предвид, че 3-4 дни преди самото раждане има вероятност да почувствате огромна енергия. Това е още един знак, който вашият организъм ви дава. започващо раждане

След като уточнихме кои са останалите признаци за започващо раждане, можем да ви пожелаем само и единствено спокойствие, безпроблемно раждане и бъдете сигурни, че след като всичко премине ще се сещате за този така важен момент с умиление, защото ще знаете, че сте дали живот на едно малко човече, което предстои да отгледате, възпитате и да видите как расте пред вашите очи. И същото това сладко мъниче един ден ще се обръща към вас с мамо.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР