Как да позная, че раждам и кога е моментът да отида в болница

0
254

Ще обсъдим въпросите, които вълнуват всяка жена и най-вече дамите, на които им предстои най-важната среща в живота – да видят за първи път своето бебе. Раждането е най-запомнящият се и съкровен миг. Преди този момент, обаче, бъдещата майка има много въпроси, чийто отговор желае да получи, за да е максимално спокойна, когато настъпи времето, в което нейното дете ще се появи на бял свят.
Ето защо днес ще поговорим за това, как една жена да познае, че раждането е настъпило и кога е точният момент да постъпи в болница. Вярваме, че колкото по-подробна и изчерпателна е информацията, която ще ви представим в следващите редове, толкова по-спокойни бихте били, защото ще сте информирани и ще знаете какво следва и кога какво се случва с вас, без да се панирате. Нашето желание е да дадем отговор на всички ваши въпрос, за да можете да се съсредоточите над най-важния момент в живота ви и да му се насладите максимално.
Държим да ви успокоим, че не всичко става като по филмите – изтичат ви водите и бебето се появява наяве. Не, нещата в реалния живот не се случват по този начин. Знаем, че има два основни въпроса, които живо ви вълнуват. Време е да получите техния отговор.
Как да позная, че започвам да раждам?
 Наличие на вагинално слузесто-кървенисто течение – възможно е да се появи и да зацапа бельото ви. Това е един от знаците, които подсказват, че процесът на раждане започва или е започнал.
 Изтичане на околоплодната течност – нека всъщност уточним какво точно представлява изтичането на водите. Това е спукване на околоплодния мехур, в който е било разположено бебето. Не се панирайте излишно. Дори и да са ви изтекли водите, раждането няма да започне веднага. Може да се наложи дори да мине цяло денонощие преди това да се случи.
 Отпадането на слузестата запушалка – Тя може да отпадне и няколко дни преди термина, но е ясен знак, че бебето ви е заело позиция за раждане.
 Ритмични контракции – Нека първо уточним как да различите подготвителните от родилните контракции. Някои бъдещи майки може да имат т. нар. подготвителни контракции няколко дни или седмици, преди очакваното събитие. Как ще ги различите? Те предизвикват дискомфорт, но няма да имат конкретна тенденция. Докато родилните контракции в голям процент от случаите започват леко, преминават през етап на усилване, докато не достигнат своя пик и после пак отшумяват.раждане
Кога е моментът да отида в болница?
 При обилно кървене
 Ако имате кафяви или зелени околоплодни води
 Контракции, които имат продължителност 60 секунди или повече
 При наличие на контракции, които са твърде болезнени
 При контракции, настъпващи на всеки три до пет минути в рамките на 1 час
 Ако контракциите продължават 60-90 секунди
 Усещате, че започвате да губите контрол над нещата и чувството на болка е непоносимо
 Ако не можете да вземете решение как да постъпите, нито пък можете да говорите и съсредоточите върху нещо друго, освен върху усещането, което все повече зачестява.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР