Кои са признаците, че мъжът страда от еректилна дисфункция и е необходимо да се обърне за помощ към специалист?

0
126

Преди да изброим кои са признаците, да уточним кога е дошъл моментът мъжът да потърси лекарска помощ и т.н. трябва да започнем с това какво всъщност представлява проблемът.

Еректилната дисфункция е неприятно състояние, при което има отсъствие на възможност за достигане и поддържане на ерекция.

Признаци, подсказващи и показващи, че мъжът страда от еректилна дисфункция:

  • Разтревоженост
  • Липса на настроение
  • Липса на нощна ерекция
  • Отсъствие на сутрешна ерекция
  • Спад в либидото (занижаване на сексуалното желание)
  • Проблеми при кръвоснабдяването на мъжкия полов орган

Преди да започнем с подробното разглеждане на всеки един от признаците, нека уточним и че самата дисфункция също представлява сама по себе си симптом. След 40-годишна възраст, тя е сигурен сигнал, че мъжкият организъм има проблем.

Разтревоженост – Чувствате ли, че постоянно сте като на тръни? Имате ли пориви на нервни кризи, които се получават от нищото и изчезват по същия начин? Много вероятно е това да е подсказка за вас самите, че имате еректилна дисфункция.

Липса на настроение – Тук опасността се крие в това, че може да бъде сбъркано с депресия. Често пъти загубата за дълъг период от време или пълната липса на настроение е още един от признаците, че може да става въпрос за еректилна дисфункция.

Липса на нощна ерекция – За здравия мъж това е нещо нормално, което се случва. Ако забележите, че при вас липсва е добре да обърнете внимание и потърсите причината.

Отсъствие на сутрешна ерекция – Същото като при по-горната причина и тук нещата са идентични. При всички положения не го приемайте за нещо нормално.

Спад в либидото – Да, на всеки може да се случи да е имал един от онези тежки дни, след които последното до което ти е са креватните упражнения. Само, че ако това състояние се превърне във всекидневно е много вероятно да страдате от еректилна дисфункция и вместо да се правите, че проблемът не съществува и от това да страдате както вие, така и вашата сексуална партньорка, по-добре обърнете внимание и потърсете решение.

Проблеми при кръвоснабдяването на мъжкия полов орган – По-добре е в тази ситуация да потърсите лекарска помощ, за да бъде установено как да се справите с това състояние.

Кога е необходимо мъжът да потърси помощ от специалист?

Отправяме апел към всички български мъже. Господа, отнасяйте се сериозно и отговорно към себе си и своето здраве. Няма нищо срамно в това да се обърнете към специалист при проява на еректилна дисфункция. Много по-лошо е да се правите, че този проблем не съществува и да си създавате неразбирателства във вашите сексуални отношения. Това състояние е сигнал за подлежащи нарушения, които изискват вашето внимание, консултация със специалист и пристъпване към лечение.

Вземете предвид и това, че ако сте над 40 години е особено препоръчително да се отправите към лекарския кабинет на личния ви доктор, за да може той да прецени дали вашето състояние е получено от психологическа травма, дали е личностно обусловено, сексуална немощ или е свързано с много по-сериозен проблем.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР