Лечение на кашлица с хомеопатия при деца

0
266

Когато детето има кашлица и нарушено здраве родителите, лекарите и изобщо всички правят всичко възможно да облекчат неприятното дразнене в гърлото, което тормози малчугана. В повечето случаи родителите биха предпочели, стига това да е възможно, да излекуват детето си чрез хомеопатия, вместо да прибягват до употребата на лекарства. И когато това е възможно и състоянието на детето позволява – това е най-доброто и полезно решение, което може да бъде взето що се отнася до подобен тип лечение.

Не, че ако отидете до аптеката няма да ви предложат поне десетина хапчета и сиропи, с които да решите проблема на малкия герой, само че те, за разлика от хомеопатията ще бъдат с повече химически съставки, а всички избягваме техния прием или поне се опитваме да го сведем до минимум, особено, когато става дума за нашите малки съкровища.

Предлагаме ви да изпробвате някоя от рецептите по-долу, които ще ви представим. Те са изпитани и действието им е доказано във времето и с практиката.кашлица деца хомеопатия

 • Сироп от карамелизирана захар – Слагаме тази рецепта не случайно на първа позиция, тъй като сме сигурни, че няма да има дете, на което да не се услади. За разлика от някои горчиви сиропи, на които детето се мръщи, този сироп ще се превърне в негов любимец. Ето какво трябва да забъркате:

  Първо: Карамелизират се 2 супени лъжици захар;
  Второ: Залейте с чаша преварена и охладена вода;
  Трето: Оставете съда настрани;
  Четвърто: От време на време разбърквайте, докато карамелът се разтвори изцяло;
  Пето: От получения карамелена смес давайте по 1/3 до половин чаша всеки път, когато детето почувства дразнене в гърлото и се разкашля.

  Резултати: Кашлицата се успокоява най-малко за един час.

 • Сироп от прясно мляко и лук – Знаем, че тази комбинация може би звучи малко странно, не правете прибързани заключения. Този сироп действително облекчава упоритата кашлица, така че си струва да запомните рецептата, която е следната:

  Първа стъпка: Нарежете 2 средно големи глави лук;
  Втора стъпка: Залейте ги с чаша прясно мляко
  ;
  Трета стъпка: Сложете ги на огън, докато започнат да къкрят;
  Четвърта стъпка: Веднага след като са започнали да къкрят, отдръпнете съда;
  Пета стъпка: Оставете за 4 часа;
  Шеста стъпка: Полученият сироп се прецежда.

Прием: Давайте на детето по една супена лъжичка на всеки 4 часа.Хомеопатия при кашлица

 • Сироп от сол, мед и анасон – Друга хитринка от народната медицина, която въздейства е смес от една чаена лъжичка мед, която се смесва с 2 супени лъжици семена от анасон и на финала добавете щипка сол. Всички те се заливат с 250 мл вода и се кипват. След като са готови се прецеждат. Дозата, която може да се взима е по 2 супени лъжици на всеки 2 часа.
 • Смес от мед и джинджифил – Настъргват се десет грама джинджифил и се смесва с 250 грама чист пчелен мед. От получената смес давайте на детето по 3-4 чаени лъжици през равни интервали от време.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР