Лечение с билки на ревматоиден артрит

1
448

За съжаление все повече хора страдат от коварната болест, наречена ревматоиден артрит. Това прогресивно заболяване причинява дълготрайно, хронично възпаление на ставите. Възможно е да засегне и тъканите, които се намират около ставите, но не е изключено да засегне и други органи по тялото.

Най-вече болезненото заболяване поразява костите на крайниците, в частност крака и ръце, защото те са подложени на най-голям риск, тъй като биват натоварвани най-много.

С напредването на медицината се откриват все повече и по-различни начини за облекчаване на неприятните и болезнени усещания, които носи със себе си артритът.

Ето някои от билките, които ще ви помогнат да подобрите състоянието на вашите кости и ще бъдат ваши верни помощници в лечението на коварното заболяване.

Джинджифил

За да успокоите възпалението и болезненото усещане, което се поражда при артрита, можете да включите в своето меню именно него.

Джинджифилът има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Освен, че се използва като подправка и билка, той отлично действа, когато има нужда отокът да бъде спадне. Не след дълго и болката изчезва.

Може би се чудите как да включите джинджифила, за да може да извлечете всички полезни вещества, които се съдържат в него. Това, за щастие, не е никак трудно. Добавяйте го към храната си, или пък го приемайте под формата на чай.

Хубаво би било да приемате билката по 2-3 пъти на ден.

лечение ревматоиден артрит

Мед и канела

Тази комбинация несъмнено ще се превърне във ваш фаворит. Освен полезна е и страшно вкусна. Схванатите мускули и напрежението в ставите отшумява, когато смесите силните антисептични качества на меда със силно изразените противовъзпалителни свойства на канелата.

Ето какво трябва да забъркате като смес: една супена лъжица мед и двойно по-малко количество канела на прах.

Куркума

В народната медицина, куркумата заема специално място сред билките, които успешно облекчават болките, причинени от артрит. Притежава противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

 

Всекидневно можете да приемате 20 грама куркума, която да сварите за 10-тина минути в литър вода.

Турта

Ако отворите бабиния тефтер може би с изненада ще откриете, че цветето турта е известно и незаменимо, когато става въпрос за лечението на артрит.

Нека приема на ден да бъде по 40 капки, които да разтворите във вода.

Ако все пак не искате да се занимавате с направата на тази смес, можете да отидете до някоя аптека и да се снабдите с лековитият спиртен извлек.

Жен-шен

Започваме с това, че трябва да бъдете предпазливи, когато става дума за азиатската билка. Ако искате да приемате всекидневно чай, който е направен от жен-шен, ще трябва да се снабдите или да направите такъв от американската билка.

Внимание: Има доказателства, че при прием на азиатски жен-шен състоянието вместо да се подобри се влошава, затова бъдете внимателни.

Коприва

Потушаването на ревматодидните болки е възможно, ако консумирате коприва под формата на чай.

1 коментар

  1. Правете на гимнастика по техниката на цигун има оздравителен ефект при ставни проблеми. Това древно китайско учение, което прилича повече на бойно изкуство заздравява ставите, действа укрепващо на сухожилията и на всички нервни окончания. Подходящо е за овладяване на мигрена, душевно безпокойство, артрит и ревматични заболявания.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР