Лечение с билки при депресия, признаци и страхова невроза от болести

0
336

Макар и да е неприятно, трябва да отбележим, че милиони хора по целия свят страдат от депресия и за още по-голямо съжаление тенденцията е, че броят на засегнатите от това заболяване стават все по-голям. Причините са много, повечето от които са ни известни. Стрес, забързано ежедневие, напрегнат начин на живот са малка част от факторите, които допринасят за това.

Понякога, докато човек установи (сам или с професионална помощ), че се намира в депресивно състояние отнема време. Идва моментът, в който се разбира диагнозата и е време да се вземат необходимите мерки и да се пристъпи към лечение. И тогава фармацевтичната индустрия, рекламите по телевизията и различни предавания, лекари или всички те накуп ни убеждават, че единственото възможно решение за да се справим с този проблем са антидепресантите.

Човек, който се намира в такова състояние и е потърсил помощ, надали ще се замисли за алтернативни варианти. Ще послуша съветите и указанията, които е получил и ще притича до най-близката аптека, за да си набави нужните медикаменти.

Но дали лекарствата, предназначени за това са най-удачният и полезен вариант и изобщо може ли да се говори за някаква полза (освен това, че помагат да не се задълбочи това състояние още повече), когато става въпрос за хапчета? Няма ли алтернативни варианти, ще попита някой. Разбира се, че има!

Голям брой билки са отличен заместител, като доказано помагат за подобряване състоянието на депресия. И най-хубавото е, че всичко се случва по естествен начин, без да предизвикват странични ефекти, както е при употребата на някои видове лекарства.

Нека обърнем внимание на това, кои са билките, които помагат при състояние на депресия.

Жълт кантарион

Използва се дълго време от най-различни култури. Ако вашето състояние е умерено, изследвания за лечение на депресия с тази билки показват, че ефектът е точно толкова добър, колкото и със стандартен прием на антидепресанти. С други думи, не е нужно да приемате лекарства, за да подобрите състоянието си, ако то е в умерени граници, но за сметка на това приемайки жълт кантарион вместо лекарствата, предназначени за това, вие ще си гарантирате много по-малко странични ефекти, отколкото ако прибегнете до прием на медикаменти.страхова невроза

Златен корен

Известен е още под името златовръх. Неговите корени съдържат сок, който от дълго време се употребява при лечение на депресия, подобряване физическата и психическа издръжливост, намаляване симптомите на стрес и тревожност и като цяло за подобряване на настроението.

Сибирски жен-шен

Дава нужната стабилност, благодарение на която мозъкът функционира по нормален начин и успешно се справя със стреса.

Нека обърнем внимание и на един друг проблем, който е доста сериозен и за който трябва да се вземат мерки. Понякога, всеки един от нас изпитва страх, когато е поставен в ситуация, която ни кара да се чувстваме неспокойни и ни изкарва от зоната ни на комфорт. Но ако ежедневно изпитвате страх, силно раздразнителни сте и като цяло не се чувствате добре в кожата си, много вероятно е да имате страхова невроза. За щастие, има билки, които помагат, за нейното лечение. Такива билки са: маточина, валериана и жен-шен.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР