Лечение с билки при световъртеж

0
245

Ако страдате от този неприятен здравословен проблем, който най-често е описван от пациентите като виене на свят, знаете, че той пречи на нормалното протичане на ежедневните ви задачи, внася хаос във вашия живот и затруднява изпълняването на рутинните неща, които трябва да свършите.

Липсата на стабилност, а често пъти и загубата на равновесие, е възможна причина за предизвикване на припадъци (или иначе казано загуба на съзнание). Това с право би уплашило всеки.

Преди да разкрием какво би ви помогнало ще си позволим да ви посъветваме първо да разберете каква е причината. Известни са поне двадесет болести, които са съпътствани със симптома световъртеж. Веднъж разбрали откъде се появява при вас, ще ви бъде много по-лесно да се насочите към подходящите билки.

И като заговорихме за билки сега ще ви представим кои от тях са отличен избор при лечение на заболяването, а след това ще се спрем подробно на всяка една от тях.

Кои са билките, които спомагат при лечението на световъртеж?

 • Амла
 • Валериан
 • Лавандула
 • Джинджифил
 • Гинко билоба
 • Моминска вратига

Започваме с първото предложение и ще преминем през всяко едно, като се надяваме информацията, която ще ви дадем да ви бъде от полза и да се справите успешно с това неприятно заболяване.

Амла

 • Как помага?

Известна още като индийско грозде (а също и цариградско), тази билка е едно от средствата, които помагат в борбата с виенето на свят. Тъй като е страшно богата на витамини А и С, успешно се справя със задачите да засили имунитета и подобри кръвообращението, като в същото време, освен всичко това облекчава състоянията на световъртеж.

Валериан

 • Как помага?

Притежава успокояващо въздействие върху нервната система и организма като цяло. Този природен дар може да бъде вашето решение на иначе неприятния проблем.

Лавандула

 • Как помага?

Лавандуловото масло понижава налягането вътре в черепа и благодарение на това си действие, спомага за овладяването на световъртежа. Ако причината е в нервната система, ще се наложи да го приемате в продължение на седмица, за да видите ефект от него.

Джинджифил

 • Как помага?

Понякога световъртежите са съпътствани с още по-неприятното усещане за гадене. Двете в комбинация могат да направят всекидневието ад за човек, страдащ от това заболяване. Коренът от джинджифил се определя като стимулиращ притока на кръв към главата, а и не само, като по този начин помага за понижаване интензивността, с която обикновено се появява световъртежа.световъртеж лечение

Гинко билоба

 • Как помага?

Тя е още едно мощно оръжие, предоставено ни от природата, което е доказало своята ефективност с годините. Истината е, че благодарение на гинко билобата вие можете да стимулирате притока на кръв към главата и по този начин да кажете стоп и предотвратите появата на световъртеж. С други думи всичко е във вашите ръце и от вас зависи дали ще го стопирате или ще му позволите да ви контролира.

Моминска вратига

 • Как помага?

Страдащият от световъртеж понякога може да се оплаче и от болки в областта на главата, чувство за гадене и повръщане. В този случай моминската вратига помага за облекчаване на симптомите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР