Лечение с кислородна вода

0
347

Водородният прекис (с химична формула H2O2) e популярен още с наименованието кислородна вода. Употребявана от дълги години в медицината и нашето здраве и ежедневие, тя има множество приложения.
В тази статия ще разгледаме някои от областите, в които се прилага за лечение на различни видове козметични и други проблеми, които ни касаят.
За какво може да се използва кислородната вода?
 За отслабване
 При лечение на екземи и дерматит
 Служи за пречистване на човешкия организъм
Сега нека обърнем внимание на всяко едно от тях по отделно.
При смъкване на килограми
Как точно помага?
Специалистите ни уверяват, че приемът на кислородна вода освен, че успява с лекота да пречисти нашия организъм, също така му помага да се справи със стопяването на излишните килограми и натрупани мазнини. Така ефектът от нея е 2 в 1 – хем прочиствате тялото си, хем отслабвате. Звучи примамливо!
Имайте предвид, че отслабващия ефект се получава и при ваната с кислородна вода, която ние сами можем да направим в домашни условия. Единственото, което ни е нужно е една вана, която да бъде с топла вода. В нея добавяме 100 г сода бикарбонат и 200 мл от кислородната вода. Когато ваната е вече приготвена се налага да почакаме около десетина-петнадесет минутки и едва след това да се потопим в продължение на двадесет и пет минути до половин час. В резултат на което ще снемем натрупалия се стрес и ще балансираме нервната ни система, което от своя страна ще доведе до успокояване на организма и отказването му от излишния прием на храна. Не звучи никак сложно, нали?
При лечение на екземи и дерматит
Какво трябва да направим?
Има хора, които страдат от болестни прояви по кожата си. Такива например са екземите и дерматитът. Принципно те са тясно свързани с дефицити на нашата имунна система.
Добрата новина е, че съществуват доста случаи, при които тези иначе упорити и продължителни състояния могат да бъдат овладени с помощта на кислородната вода.
Приемът на вода с капки перхидзрол укрепват имунната система. След което стартира самовъзстановяване на вече увредените тъкани. Процесите, които настъпват в кожата са напълно оздравителни и ще успеят да помогнат ако паралелно с това вие обработите проблемните зони с памук, който преди това сте потопили в 3% кислородна вода. Не е трудно, но е ефективно и си струва да опитате!
Пречистване на човешкия организъм
Как влияе?
Нека започнем оттам да установим какво правим, че да се стигне до момента, в който нашия организъм откаже и има нужда да бъде пречистен.
Според професор Иван Павлович Неумивакин замърсяването на организма ни стартира с не добрия избор на храни, премине през вредна техника на хранене (разбирайте директно гълтане на не добре сдъвкана храна) и се стигне до приемът на малко количество течности (в частност вода).
Всички тези условия са предпоставка за задържане на вредни за организма вещества. И ето как се стига до момента, в който той се нуждае от пречистване.
Кислородната вода идва на помощ в този случай и се заема с не леката задача да въздейства като катализатор на пречистване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР