Лечение с ябълков оцет

0
246

По нашите географски ширини ябълковият оцет най-често се използва за овкусяване на разнообразието ни от салати, с които се гордеем и често поднасяме на трапезата като предястие. Само, че неговото приложение не стига до тук. Може би знаете част от заболяванията върху които оцетът оказва положително влияние, ала вероятно има и такива, за които все още не знаете. Нашата задача е да ви запознаем с тях.

Какво може да излекуваме, употребявайки ябълков оцет?

 • Акне
 • Пърхот
 • Колики
 • Косопад
 • Главоболие
 • Хипертония
 • Възпалени синуси
 • Гъбични инфекции
 • Помага в борбата срещу високата кръвна захар

Важно е да споменем, за да имате предвид, че ако имате проблеми със стомаха приемът на оцет е напълно възможно да бъде противопоказен във вашия случай, затова бъдете внимателни. Ако знаете, че имате чувствителен стомах, може би е по-добре да потърсите друга алтернатива, тъй като приемането на оцета, което е с чисто лечебна цел, трябва да става на гладно. Сами се досещате, че ако имате някое стомашно заболяване (т. напр. гастрит, колит и други) това е предпоставка да раздразните и без друго лесно податливия стомах.

След като направихме това важно уточнение ще преминем към групата хора, за които лечението с оцет е тъкмо противоположното – отразява се благоприятно. Нека разгледаме част от нещата, които биха се повлияли и то по позитивен начин, ако пристъпим към подобен тип лечение.

Козметични проблеми

 • Акне – От досадните пъпки (гнойни или не) най-често потърпевши са тийнейджърите. Често обаче и в по-напреднала възраст този проблем се появява или просто продължава по-продължителен период от време. За да успеете се справите с него ви препоръчваме да направите една маска, която да съдържа една част зелена глина с две супени лъжички ябълков оцет. Добавете към тях и малко количество вода, разбъркайте и така докато глината стане на гъста каша. След което нанесете върху лицето си и оставете така за петнадесет-двадесет минутки, докато изсъхне. Когато това се случи изплакнете със студена вода. Използвайте тази маска веднъж на седмица, защото зелената глина има свойството да изсмуква токсините от порите и в комбинация с ябълковия оцет се превръща в силно и мощно средство в борбата с упоритото акне.
 • Пърхот – Страдате от него и сте опитали какви ли не шампоани, но нищо не помага? Смесете ¼ чашка ябълков оцет с ¼ чашка пълна с вода. Този разтвор ще възстанови естествения pH баланс на вашия скалп и ще попречи на разпространяването на досадните гъбички, които са причинители на пърхот.
 • Косопад – Това, което можете да направите е да сгреете ябълков оцет на водна баня и още докато е топъл, да го втриете в корените си и по цялата дължина на косата. След което да покриете главата с найлонова шапка и хавлиена кърпа. Оставете разтвора да подейства за около час, а после изплаквате хубаво с вода.

Ябълковият оцет в комбинация с мед и газирана вода е здравословна напитка, която може да ви освежи по всяко време и да помогне срещу хипертония, ухапване от насекоми, колики и главоболие. Опитайте сами и се убедете в неговите свойства!лечението с ябълков оцет

ВАШИЯТ КОМЕНТАР