Фитнес в домашни условия

0
253

Вероятно знаете, че за да отидете на един качествен фитнес за месец или да си позволите карта за цялата година си е понякога скъпо удоволствие. Това обаче не е такъв голям проблем, ако сте малко креативни и имате повече място вкъщи. Не говорим да си отворите зала с няколко огромни уреда, а да потърсите упражнения точно като за вас, който могат да бъдат изпълнявани в домашна обстановка с няколко малки уреда.
Първо, ще трябва да решите на коя част от тялото искате да наблегнете за отслабване или за заякване. За всяка една си има няколко прости упражнения или цяла комбинация от такива.
Следващото, което трябва да изберете, е, колко време да отделите. Дали ще правите по една малка тренировка на няколко часа (примерно сутрин и вечер) или само една за целия ден, като тя може да е само за една част от тялото или за цялото тяло. Това зависи изцяло от вас и от това върху какво искате да се насочите — бързо отслабване или заякване.
След това трябва да си разпределите и храненето. То е изключително важна част от всяка тренировка, без значение за целта. Според това дали искате да отслабвате или да качвате, потърсете информация за най-добрия хранителен режим за вас и вашият бюджет. Това също е важно, защото не искате накрая да се окажете с празен портфейл и нищожни резултати. Отделете повече време да потърсите съвети в интернет. Има голямо количество от безплатна информация за различни диети и упражнения за всеки един мускул. Не плащайте космически суми за създаването на програма, като може да намерите и някое безплатно решение, а да платите, само защото някой ви е казал, че треньорът е добър. Дори да е добър, няма защо да му давате парите си.
След като имате програма, уреди, време и правилна храна, няма нищо, което да ви спре по пътя към вашата мечтана фигура. Колкото по-точно спазвате вашите предписания, без значение дали платена или не, толкова по-добри резултати за по-кратък срок ще получите. Тренировките в домашни условия не са невъзможни, нито нерезултатни. Всичко, което има в залата, може да намери еквивалент в къщи, без значение дали сте купили уред от магазина или сте намерили някакво решение с това, което може да намерите. Столове, маса, табуретки, всичко може да ви е от полза за тренировката.
Ако сте прекалено любопитни, може да видите за тренировка във фитнеса, да разберете какви уреди се използват и да намерите еквивалент вкъщи, който да може да тренира по същия начин или поне по-близък начин мускула. Има толкова решения, който могат да бъдат намерени в домашни условия, че ще си спестите сериозна сума от фитнес посещения.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР