Хомеопатия при температура и при болки в гърлото

0
397

Много неприятно е, когато имате висока температура, която бива придружена от още по-неприятното допълнение – дразнеща и силна болка в гърлото. При такова състояние не ви е до нищо, отпаднало ви е, не се чувствате добре и сякаш дори нямате сили.
Не е никак хубаво като усещане да бъдете с висока температура или да усещате как гърлото ви “гори”, обаче това за съжаление не зависи от вас.
Непрекъснатия контакт с други хора, които са заразени, увеличава шансът от прихващане на някой и друг нов грип. Няма как да спрем да излизаме, да комуникираме и т.н., но не и нужно. Нека разгледаме някои от начините за лечение чрез хомеопатия.
Смъкване на температура с хомеопатия:
АКОНИТУМ НАПЕЛУС 9 СН – при висока температура (39-40 градуса); Приемът е по 5 гранули на всеки час, докато температурата не спадне
БЕЛАДОНА 9 CH – да се приема при бързо покачваща се температура; И тук употребата е същата като тази на горното средство за справянето с задачата на понижаване на вашата температура – на всеки 1 час по 5 гранули
ГЕЛСЕМИУМ СЕМПЕРВИРЕНС – със своя изцяло растителен произход, това хомеопатично средство ще ви помогне да свалите високата температура, като приемът и тук е абсолютно същия – пет гранулки на всеки кръгъл час
Не е противопоказно да приложите (разбира се, едва след няколко часа, в случай, че не действа и температурата не помръдва и с градус) и някой от традиционните антипиретици като Ибупрофен, например или Парацетамол.
Хомеопатия за справяне с възпалено и болезнено гърло:
Гаргара – позната, традиционна и страшно ефективна! Мигновено облекчава засегнатото гърло и ако наистина сте стриктни и на всеки час-два правите гаргара с отвара от благотворната мащерка или пък салвия, бъдете сигурни, че ефектът няма да закъснее. Другото, което можете да опитате е да направите гаргара с морска сол и една чашка хладка вода. Гарантирано ще се почувствате една идея (или повече, зависи от това какво е състоянието ви) по-добре.
Минерална терапия – Шуслерова сол №3 железен фосфат. Чудите се с какво би ви помогнала? Истината е, че точно железният фосфат се прилага в първоначалния стадий на всякакъв тип инфекции и възпаления. Причината за това се крие във факта, че той успява да спре по-нататъшното развитие на дадената инфекция и по този начин да ви избави от поглъщането на още и още медикаменти, без ясната и сигурна идея, че те ще ви помогнат.
Меркурий – Може и да не ви е познат, но именно той въздейства на сливиците, особено ако те са увеличили своя обем (неговата задача е да го намали) и ако има налепи (което е често срещано), да успее да ги отстрани.
Калиев бихромат – Вече можете спокойно да кажете “стоп” на гнойните процеси, когато става дума за хроничен тонзилит. Ако сте притежатели на хипертрофирали сливици, знаете за какво точно става въпрос и абсолютно сигурно можете да се доверите именно на него.
Силиций – Финален, но не и на последно място по важност. Неговата функция е да заздрави и успокои вашите възпалени и болезнени сливици.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР