Лечение на щитовидната жлеза с хомеопатия

0
34

Щитовидната жлеза е жлезата, с най-голямата вътрешна секреция, намираща се в предната част на шията. Често пъти сигналите, които получаваме, остават незабелязани от нас или просто не обръщаме особено внимание, въпреки че трябва.

Какво да имаме предвид?
Вижте дали притежавате някои от следните симптоми:

  • Загуба на сила
  • Постоянна умора
  • Прекалено суха кожа
  • Непоносимост към студ
  • Проблеми, свързани с отслабване
  • Неразположения, засягащи стомаха (подут е или имате запек)

Ако всичко изброено (или по-голяма част) ви е известно до болка, то е сигурно, че имате проблем с щитовидната жлеза, който трябва да бъде на първо време установен, а след това и подложен на лечение.

За щастие, природата си знае работата и се е погрижила за това да ни осигури полезни храни и билки, които да ни помогнат при лечението.

Ще се запитате кои са тези храни. Истината е, че не са от най-разпространените, но пък е хубаво да ги знаете, за да можете да си ги набавите. Благоприятно влияние биха оказали суровото какао, годжи бери, спирулина, както и макът. Едно интересно допълнение към тях е и морският фитопланктон.

Що се отнася до билките, можете да бъдете спокойни и да разчитате на положителното въздействие, което ще окажат върху щитовидната жлеза следните билки: глог, женско биле, мащерка, маточина и кучешко грозде. Но помощта не свършва до тук. Още природни лекове можете да откриете в лицето на следните билки: орех, ленено семе и арония. Има много хора, които се оплакват също така, че вечер не могат да заспят от тези симптоми.

Какво е важно да знаете и помните?
За да поддържате доброто здраве на щитовидната жлеза е необходимо:

  • Да приемате редовно йод
  • Да си осигурявате необходимият магнезий
  • Да си набавяте нужното количество желязо
  • Да подсигурите на организма си витамин А

И всички те трябва да бъдат приемани в разумни количества. Запомнете, не трябва да изпадате в една от двете крайности – да е твърде малък приемът им или пък прекалено голям.

Нека разгледаме някои билки, които оказват благотворно влияние върху щитовидната жлеза.

Корен от ехинацея

Препоръчва се при дисфукция. Въздейства регулиращо върху производството на хормони от щитовидната жлеза.

Преди да започнете прием, обаче, е нужно да се консултирате с лекар специалист за това какво да бъде количеството, което да приемате.

Кучешко грозде

Известно е още с името катушка. Ако отворите старите бабини тефтери, тази билка непременно ще присъства там. И има защо! Ако имате свръх производство на хормони от щитовидната жлеза, кучешкото грозде е точното средство за вас.

Маточина

Действа успокояващо и подпомага правилното функциониране, ако съществува проблем с произвежданите хормони.

Мащерка

Трябва да приготвите настройка от мащерка. Преди да ви разкрием рецептата, обаче, бързаме да направим важното уточнение, че е задължително да спазвате дозировката, иначе ако я превишите е абсолютно възможно това да доведе до нежелани резултати.

След като сте направили настройката оставете да покисне за 45 мин. лъжица от билката в 200 мл вода. Приемът да бъде по 1 лъжица преди хранене.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР